BBQ kura

BBQ kuře

Grilované kura v barbecue marináde je nesmrteľné. Keď si marinádu pripravíte doma, a to v low carb verzii, to ešte len bude pochúťka. Rúru v recepte môžete bez obáv nahradiť vonkajším grilom a na párty budete za hviezdu. 

Čo budete potrebovať

  • olivový alebo avokádový olej
  • cibuľu nakrájanú nadrobno
  • kečup bez kalórií
  • údenú papriku
  • čakankový sirup
  • jablčný ocot
  • soš  čierne korenie podľa chuti

Na kura:

  • olivový alebo repkový olej
  • kuracie stehná
     

Cibuľku orestujte na oleji. Keď zosklovatie, pridajte ostatné ingrediencie. Pomaly varte na miernom plameni, aby sa odparila voda a všetko sa spojilo dohromady. Nechajte vychladnúť. Marinádu si môžete pripraviť aj dopredu a skladovať v chladničke. 

Rúru zohrejte na 200 stupňov. Kuracie stehná zo všetkých strán potrite olejom, okoreňte a osoľte. Kura uložte kožou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Pečte asi 25 minút. Plech vyberte a teplotu zvýšte na 220 stupňov. Každý kúsok kuraťa potrite marinádou z obidvoch strán a pečte ďalších cca 5 minút. Tento krok zopakujte ešte raz alebo dvakrát.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie