Mexická karfiolová ryža

Mexická květáková rýže

Zdravé low carb „rizoto“ chuťou Mexika. Kombinácia všetkých surovín v tomto recepte je úplne fantastická - jemná chuť paradajkového pyré s cesnakom doplnená o výrazné mexické korenie. Ak máte radi jedlo, ktoré je ostré, pridajte ešte jalapeňo papričky alebo chilli. 

Čo budete potrebovať?

  • konjakovú rýžu
  • karfiol
  • olivový olej
  • cibuľu
  • cesnak
  • paradajkové pyré
  • soľ
  • rímsku rascu
  • zeleninový alebo mäsový vývar
  • sladkú papriku
  • koriander
  • limetku
  • jalapeňo papričku alebo chilli (nemusí byť)
     

Ružičky karfiolu nastrúhajte na hrubom strúhadle alebo nasekajte nožom na zrniečka vo veľkosti ryže. Môžete použiť aj elektrický sekáčik. Panvicu s olivovým olejom rozpáľte na strednú teplotu. Vložte nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle spriesvitnie, vhoďte do panvici nakrájaný cesnak (a jalapeňo) a nechajte spojiť. Potom pridajte paradajkové pyré, soľ, rímsku rascu, papriku a vývar. Chvíľku povarte a pridajte karfiolovú a konjakovú ryžu. Premiešajte a ešte chvíľku varte. Odstavte a vmiešajte limetkovú šťavu a nasekaný koriander.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie