Silný hovädzí vývar

Silný hovädzí vývar

Čo budete potrebovať:

  • vodu
  • hovädziu hruď, špikovú kosť
  • cibuľu
  • zeler
  • petržlen
  • stopkový zeler
  • mrkvu
  • zelenú papriku
  • nové korenie
  • bylinky - petržlenovú vňať alebo koriander
  • soľ, čierne korenie

Do hrnca nalejte studenú vodu a pridajte mäso a kosti. Zeleninu očistite vložte do vody. Pomaly uveďte do varu a následne stlmte plameň, aby bola voda tesne pod bodom varu. Varte 2 - 4 hodiny (pokojne aj dlhšie). Čím dlhšie sa budete vývar robiť, tým bude silnejší. V priebehu varenia môžete lyžicou odstraňovať vyzrážané bielkoviny aj prebytočný tuk (nie je nutné). Keď je vývar hotový, sceďte ho do čistého hrnca. Mäso a zeleninu nakrájajte a vráťte späť do vývaru. Osoľte a pridajte nasekanú petržlenovú vňať alebo koriander. Pridať môžete aj chilli. Na nízkosacharidové zahustenie použite Slim Pasta rezance. Urobte si vždy vývaru viac a dajte ho zamraziť. Bude sa vám hodiť pri varení ostatných polievok.